WOW UNPR - Protocol de colaborare

Lansare platforma „Ambasada”, un nou ecosistem pentru mediul de afaceri – un eveniment organizat de By Carmen Events

Uniunea Națională a Patronatului Român – Regiunea Sud-Est a organizat  la Constanța, în data de 29 iunie 2024, un eveniment semnificativ pentru mediul de afaceri.

Evenimentul a marcat aniversarea unui an de la înființarea Uniunii Naționale a Patronatului Român – Regiunea Sud-Est și a inclus semnarea unui protocol de colaborare cu Uniunea Antreprenorilor Întreprinderilor Mici, Mijlocii și Privatizate din Ucraina.

Agenda evenimentului s-a desfășurat după următoarele coordonate:

  • Aniversarea unui an de la înființarea Uniunii Naționale a Patronatului Român – Regiunea Sud-Est
  • Semnarea unui protocol de colaborare cu Uniunea Antreprenorilor Întreprinderilor Mici, Mijlocii și Privatizate din Ucraina, reprezentată de Prim Vicepreședintele și Directorul General Vyacheslav Bykovets.

A fost subliniat că performanțele economice ale Portului Constanța din ultimul an au fost remarcabile, în mare parte datorită colaborării cu partenerii din Ucraina. În 2023, traficul total de mărfuri în porturile maritime românești a ajuns la 92,5 milioane de tone, marcând o creștere de 22,5% față de 2022.

Dintre acestea, 25 de milioane de tone (27%) au fost mărfuri ucrainene, cu peste 14 milioane de tone de cereale. Pentru a sprijini această creștere, au fost lansate două scheme de sprijin pentru operatorii portuari: una cu un buget de 22 milioane de euro pentru investiții în suprastructura portuară și alta cu un buget de 142 milioane de euro pentru operațiunile de încărcare, descărcare și depozitare a mărfurilor, cu termen de depunere până pe 9 iulie 2024.

De asemenea, Guvernul a aprobat un memorandum pentru investiții în infrastructură de aproximativ 1,1 miliarde de euro, vizând extinderea capacității de stocare și transfer.

Domnul Daniel Moraru, președintele UNPR – RSE, a precizat în discursul său: „Semnarea protocolului  reprezintă un pas major în direcția dezvoltării unei economii regionale puternice și interconectate.

Succesul acestui protocol depinde de angajamentul nostru comun de a colabora și de a susține antreprenoriatul în regiunea noastră. Prin intermediul acestui parteneriat strategic, vom crea oportunități de creștere și dezvoltare pentru afacerile noastre și vom contribui la bunăstarea cetățenilor din România și Ucraina.”

În cadrul aceluiași eveniment organizat de By Carmen Events, a fost lansată „Ambasada” – o platformă dedicată dezvoltării IMM-urilor și startup-urilor, ce va oferi resursele și experiența necesare pentru a transforma ideile în afaceri de succes.

Mircea Banias, deputat în Parlamentul României:

Felicit UNPR-RSE pentru împlinirea unui an de activitate și mă bucură faptul că astăzi se semnează acest protocol de colaborare cu prietenii noștri din Ucraina.

Stelian Gima, Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța:

„Consiliul Județean Constanța salută inițiativa și eforturile depuse pentru realizarea acestui parteneriat și ne angajăm să oferim tot sprijinul necesar pentru implementarea cu succes a proiectelor care vor urma.”

Ionuț Rusu, Viceprimar al Municipiului Constanța:

„Prioritatea noastră este sa făcem din orașul Constanța un mediu sigur pentru cetățeni și antreprenori. Ușa primăriei este deschisă permanent pentru parteneriate și proiecte.”

Wladimir Boboshko, fondator ETUfarm:

„Am venit în România în urmă cu 17 ani cu 300 de euro în buzunar; acum firma noastră a ajuns la un rulaj de 16 milioane de euro. Le mulțumesc românilor pentru tot ajutorul și salut această inițiativă.”

E.S. Dl. Ihor Prokopchuk, Ambasador extraordinar și plenipotențiar al Ucrainei în România:

„Anul trecut, Portul Constanța ne-a ajutat extrem de mult în transportul cerealelor, peste 60% din cerealele noastre au tranzitat România. România și Ucraina au luptat pentru combaterea foametei în lume. Vă mulțumim din toată inima.”

Teodora Moraru, cofondator „Ambasada” :

„Ambasada se adresează și antreprenorilor care sunt la început de drum. Conectăm antreprenorii cu investitorii, oferim mentorat și know-how. „Ambasada” e locul unde inovația întâlnește oportunitatea.”

La evenimentul desfășurat nu întâmplător chiar de Ziua Dunării, au luat parte reprezentanți ai mediului de afaceri și ai administrației din Ucraina, România și Turcia..

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button